پژاک ادعاهای رسانەها در رابطە با تقاضای کمک از دولت اسرائیل را کذب محض خواند
سیامند معینی رییسمشترک حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) در گفتگو با وبگاە "خبر ٢٤"، ضمن تحلیل اوضاع روژهلات کردستان و نقش پژاک در مبارزە علیە رژیم ایران و همچنین وضعیت آتش بس میان این حزب و رژیم ایران گفتگو کردە است
متن گفتگوی رییسمشترک پژاک با خبر ۲۴ بە شرح زیر است:
- در روزهای اخیر گفتگویی از شما در روزنامە "جروزالم پست" بە زبانهای عبری و انگلیسی منتشر شد کە در آن بە نقل از شما گفتە شدە کە [پژاک] برای مقابلە با رژیم ایران از دولت اسرائیل تقاضای کمک کردە است. این موضوع را چگونه ارزیابی میکنید؟
سیامند معینی: بله درست است؛ من با روزنامه جروزالم پست گفتگویی را داشتم اما این روزنامه به تغییر محتوای گفتگو پرداخته و بخش زیادی از متن را تحریف نموده است. چنین برداشت شده است که گویا من از دولت اسراییل خواستهام تا با ما همکاری کند. این درحالیست که در آن گفتگو من هیچ بحثی در این باره انجام نگرفته و من هرگز چنین اظهاراتی را نگفتهام. در این گفتگو تنها موضوعی که من بدان اشاره کردهام این بوده که "میان [خلق] کرد و یهود، نقاط مشترکی وجود دارد. ریشه آنها به فرهنگ مزوپوتامیا (بینالنهرین) برمیگردد و این دو خلق صدها سال در بینالنهرین و [فلات] آناتولی با یکدیگر زیستهاند". من از یهودم بحث به میان آوردهام نه اسراییل. آنها همچنین گفتهاند که من جانشین رییس حزب حیات آزاد کردستان هستم اما همانطور که میدانیم من رییسمشترک این حزب هستم. در جایی دیگر، خطای محرز دیگری را مرتکب شدهاند و گفتهاند که پژاک در سال ۱۹۹۷ تأسیس شده است که این موضوع نیز درست نیست و همانطور که میدانیم پژاک در سال ۲۰۰۴ تأسیس شده و مبارزات خود را شروع کرده است. آنها اطلاعات و ارقام بسیاری را آوردهاند که هیچ همخوانیای با واقعیت ندارند. آنها اشتباهات محرزی را مرتکب شدهاند که ما هماکنون درصدد هستیم تا با آنها ارتباط برقرار کرده تا آن اشکالات را برطرف نمایند. خلاصه اینکه من هیچ تقاضای همکاریای را از دولت و حکومت اسراییل نکردهام و همانطور که در متن گفتگو نیز موجود هست، من تنها از نقاط مشترک بحث بهعمل آوردهام.
- برخی جناحها عنوان میکنند که پژاک به درخواست حزب کارگران کردستان با ایران در آتش بس بسر میبرد. این موضوع تا چه اندازه صحت دارد؟
سیامند معینی: این اظهارات درست نیستند و جنگ متوقف نشده است. پژاک یک حزب سیاسی-ایدئولوژیک است که مبارزات مشروع آن برای بدست آوردن حقوق مشروع در ایران و روژهلات کردستان ادامه دارد. ما این شایعات را تماماً رد میکنیم.
- چند وقت پیش حزب دمکرات کردستان ایران [حدکا]،در روژهلات کردستان برضد [رژیم] ایران اعلام جنگ نمود. آنها به دنبال چه هدفی بودند؟ آیا واقعاً قصد نبرد با ایران را داشتند یا درصدد بودند تا بر منطقه که تحت کنترل شماست تسلط پیدا کنند؟ شما جنگ آنها را چگونه ارزیابی میکنید؟ همچنین اگر حزبی در روژهلات کردستان برعلیه [جمهوری اسلامی [ایران] اعلام جنگ نماید، آیا شما از آنها حمایت خواهید کرد؟
سیامند معینی: محض اطلاع اگر حزبی بخواهد که در برابر ایران اعلام جنگی فراگیر نماید، این کار بههیچوجه آسان نخواهد بود و به تدارکات چندین جبهه نیاز هست. در این بین نیروی لازم و آماده بودن خلق نیز فاکتور اساسی است. اعلام جنگ با چند پیشمرگه یا چند نفر بههیچوجه آسان نیست. کسانی که [هماکنون] درصدد این جنگ هستند، بههیچوجه توانایی چنین جنگ تمامعیاری را در برابر ایران ندارند. در مقابل نیز اگر واقعاً خواستی برای چنین جنگی پیش آید، به هماهنگی کامل، اتحاد اکثریت و [آماده نمودن] خلق روژهلات نیاز است. بر همین اساس تمامی احزاب باید در این زمینه به همکاری با یکدیگر بپردازند. اگر چنین شروطی انجام شوند و اراده خلق برای این [جنگ فراگیر] صورت پذیرد، آنگاه احزاب میتوانند از آن به عنوان یک فرصت استفاده نمایند. اما ما بهعنوان پژاک بر این باور هستیم که هماکنون در چارچوب دفاع مشروع مبارزات خود را ادامه دهیم و فعلاً جنگی تمام عیار را با ایران آغاز نکنیم. در همین رابطه اگر حزبی مشخصاً بخواهد به تنهایی چنین موضعی را اتخاذ نماید، واضح است که بدون شرکت دیگر احزاب هیچ شانسی برای موفقیت ندارد. چنین حزبی شاید بتواند نهایتاً در چند منطقه محدود، آنهم برای زمانی محدود چند عملیات را انجام دهد اما دستاورد قابل ملاحضهای را بدست نخواهد آورد و این احتمال وجود دارد که در شرایط کنونی به [کلیت] مبارزات و تلاشها نیز ضربه بزند.
- حضور شما در منطقه سردشت و خطوط مرزی روژهلات کردستان، آیا باعث بوجود آمدن مشکلاتی از سوی حکومت اقلیم کردستان برای شما نخواهد شد؟
سیامند معینی: در واقع نیروها و سازماندهیهای نظامی پژاک در داخل مرزهای ایران، در وسعتی از ماکو و سلماس تا کرماشان و ایلام در روژهلات کردستان هستد. بههمین خاطر حکومت اقلیم کردستان نمیتواند مانعی را در برابر مبارزات ما ایجاد نماید.
- درباره درگیریها میان نیروهای شما و نیروهای دولت ایران چه نظری دارید؟
سیامند معینی: در سال ۲۰۱۱ دولت ایران با همکاری و مشارکت دولت ترکیه، به عملیات گستردهای برضد پژاک دست زد. دولت ایران با نیروی نظامی گستردهای که مشتمل بر ۳۰ هزار نفر بودند، برای کنترل سلسله کوههای قندیل عملیاتی را آغاز نمود اما با مقاومت بیهمپایی مواجه شد و زیان بزرگی را متحمل شد. بههمین خاطر از حکومت اقلیم کردستان خواست تا برای پایان دادن به این جنگ، میانجیگری نماید. در سال ۲۰۱۲ آتشبس اعلام شد اما از آن زمان به بعد چندین بار آتشبس توسط ایران نقض شد و رفقای ما به شهادت رسیدند. تعدادی نیز به اسارت درآمدند و در درون مرزهای روژهلات نیز به مواضع نیروهای ما حملاتی صورت گرفت. همانطور که میدانیم در یکی از همین حملات در منطقه ثلاثباوهجانی ۱۲ تن از رفقایمان به شهادت رسیدند. دولت ایران مداماً این آتشبس را نقض کرده است بههمین خاطر آتشبس برای ما هیچ اعتبار و مشروعیتی ندارد.
- طرفی که تقاضای آتشبس نمود، که بود و چه کسی در این بین به میانجیگری پرداخت؟
سیامند معینی: ایران تقاضای آتشبس را مطرح نمود و حکومت اقلیم کردستان و در رأس آنها اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی)، حزب دمکرات کردستان [عراق] و حتی ک.ج.ک به میانجیگری پرداختند و از پژاک تقاضا نمودند تا جنگ را متوقف نماید. ما هم به نوبه خود به تلاشهای اتحادیه میهنی و ک.ج.ک ارج نهاده و قبول نمودیم که جنگ را متوقف نماییم. بهصورت ویژه از طرف حکومت اقلیم کردستان از ما تقاضا شد تا جنگ را متوقف نماییم.
- نقش حزب دمکرات کردستان [عراق] در آن آتشبس چه بود؟
سیامند معینی: این حزب نیز نقش ایفا نمود و از ما نیز تقاضا کرد که به جنگ خاتمه دهیم.
- میگویند که نیچروان بارزانی در خاتمه این جنگ دارای نقش بوده. آیا چنین است؟
سیامند معینی: بحث این چنینیای وجود دارد اما این یک موضوع جداگانه است و نمیتوانم به جزئیات آن وارد شوم.